Česta pitanja

Koliko košta ugradnja plina?

  • vozila s karburatorom (stariji modeli): 3000,00 – 3600,00 kn (ovisno o veličini plinske boce)
  • vozila s direktnim ubrizgavanjem, bez reguliranog katalizatora: 4000,00 – 5000,00 kn
  • vozila s direktnim ubrizgavanjem, koja imaju regulirani katalizator (lambda sonda): 5000,00 – 7500,00 kn
  • FLYING INJECTION: 10500,00 – 12500,00 kn


Koliko vremenski traje instalacija uređaja?

Instalacija uređaja vremenski traje ovisno o modelu. Autoplin BRC ugrađuje instalaciju najčešće za jedan radni dan.

Kakav je utjecaj na rad motora?

Autoplin zbog svojih karakteristika ima povoljan utjecaj na motor. Trajnost motora se uvećava za cca 35% u odnosu na benzin, tiši je rad motora, cilindri se manje troše, veća trajnost ulja u motoru, trajnost katalizatora i lambda sonde se udvostručuje. Potpuno sagorijevanje smjese plin-zrak u cilindrima motora ne dovodi do gubitka goriva u ispušnim plinovima. Ispušni plinovi su čišći.

U slučaju sudara, što je potrebno učiniti?

U slučaju sudara dovoljno je zatvoriti izlazni ventil na spremniku plina, a kod novijih modela postojeći elektroventil automatski, pri gašenju kontakta na vozilu, isključuje dovod plina.

Koje uvjete treba zadovoljavati ovlašteni serviser plinskih instalacija za auto?

Ovlašteni serviser mora biti djelatnik mehaničarske ili električarske struke koja je zaposlena u servisnoj radionici, te osposobljena i odgovorna za obavljanje radova na uređajima i opremi za pogon motornih vozila plinom, te posjeduje dokument izdan od strane Centra za vozila Hrvatske da je za te poslove ovlašten. Servisna radionica mora posjedovati odobrenje Ministarstva pomorstva, prometa i veza, a mora ispunjavati uvjete propisane Pravilnikom o uvjetima kojima moraju udovoljavati uređaji i oprema za pogon motornih vozila plinom.

Gdje se puni plin, da li postoji dovoljan broj mjesta?

Plin se puni na plinskim punionicama. U Europi ima veliki broj punionica, procjenjuje se preko 8000, samo u Italiji ih ima preko 2000. U Hrvatskoj ima preko 100 punionica autoplina. S porastom ugradnji plinskih instalacija u vozila raste i potreba za što većim brojem punionica, pa se u Hrvatskoj otvaraju i privatne punionice autoplina.

Kolika je autonomija automobila s jednim punim spremnikom plina?

Autonomija vozila na plin ovisi o veličini spremnika i potrošnji goriva. Na dužim relacijama moguće je prijeći s malim spremnikom i prosječnom potrošnjom više od 450 km. Ne smijemo zaboraviti da ugradnjom plina, bez ikakvih promjena možemo voziti i na benzin, tj. imamo vozilo s dva goriva. Ako to uzmemo u obzir autonomija vozila je oko 1000 km bez odlaska na plinsku punionicu ili benzinsku crpku.

Zbog čega kod maksimalnog punjenja spremnika on sam stane, da li je moguće da na različitim pumpama stane različita količina plina u spremnik?

Zato jer to omogućuje sama armatura na spremniku koja je unaprijed podešena od strane samog proizvođača. Maksimalno dozvoljeno punjenje je 80% od ukupnog volumena spremnika. Mogućnost različite količine natočenog plina na različitim punionicama vrlo je mala, a ovisi o pritisku pod kojim dotična punionica za plin radi.

Da li u zimskim uvjetima može biti problema kod paljenja automobila?

U zimskim mjesecima, kod starijih automobila sa karburatorom, postoji mogućnost težeg paljenja, dok kod vozila sa ubrizgavanjem ne postoji, s obzirom da se auto uvijek pali na benzin, a ovisno o sistemu nakon određenog broja okretaja motora automatski se pogon prebacuje s benzina na plin ili nakon prijeđene određene radne temperature motora (FLYING INJECTION).

Zašto se ne proizvode automobili na LPG?

Zbog neobjašnjivih razloga se automobili na LPG ne proizvode. Ali kod nekih proizvođača automobila može se naručiti automobil sa tvornički ugrađenom plinskom instalacijom. Svjetski proizvođači automobila npr. Citroen, Peugeot, Daewoo, Renault, Mercedes, koriste BRC uređaje u serijskoj ugradnji.

Koliko često je potrebno servisirati i kontrolirati uređaje u automobilu?

Kontrolu plinskih instalacija potrebno je vršiti nakon prijeđenih 20 000 km ili jednom godišnje. Rijetko kada se prije prijeđenih 50 000 km mora zamijeniti i servisirati neki uređaj.

Da li se osjeća neugodan miris u automobilu?

Uz pravilnu ugradnju i podešavanje ne smije se osjetiti miris plina. Neugodan miris, odnosno miris plina upućuje na neki kvar.

Kod vožnje po makadamu (bijela cesta) može li se oštetiti cijev dovoda plina do motora koja ide ispod vozila?

Kod vožnje po makadamu ili nekom drugom putu cijev plina ne može se oštetiti, jer se cijev postavlja u dio gdje je zaštićena.

Zbog topline raste pritisak, kada je automobil na suncu da li može doći do eksplozije?

Upravo iz tog razloga spremnik je moguće napuniti 80%. Proizvođači testiraju spremnike na pritisak od 30 bara, pa praktički spremnici ne bi eksplodirali ni da su napunjeni 100%. Uz sve te sigurnosne mjere, na sam spremnik postavlja se ventil koji u slučaju visokog pritiska ima ulogu rasterećivanja spremnika. Tako da do eksplozije nikako ne može doći.
Boca i sigurnosna armatura projektirane su tako da niti u slučaju požara ne mogu eksplodirati, a u slučaju teže prometne nesreće, dokazano je da su dodatni štit od udarca.

Da li poslije ugradnje moram obaviti atest?

Poslije ugradnje nije potrebno napraviti atest već samo snimanje i tehnički pregled ugrađene plinske instalacije. Prvi takav pregled ne može se obaviti u svim stanicama tehničkog pregleda, pa se nakon ugradnje raspitajte gdje se u vašoj blizini može obaviti prvi tehnički pregled nakon ugradnje.

Da li ugradnjom plina gubim na brzini i da li su performanse vozila manje?

Prilikom ugradnje klasične plinske instalacije na brzini se gubi cca 5%, a na snazi cca 10%, dok je rad motora tiši i mirniji. Kod direktnog ubrizgavanja (FLYING INJECTION) gubitak snage je gotovo zanemariv, a po testovima proizvođača plinskih uređaja iznosi manje od 2%.

Koliko prostora gubim u svom prtljažniku ugradnjom plina?

Ovisi o veličini spremnika koja se ugrađuje i o tipu vozila u koje se ugrađuje plinska instalacija. U prosjeku se gubi između 20%-30% prostora. Cilindrični spremnici (izgled automobilske gume) ugrađuju se u prostor namijenjen za rezervnu gumu, te samom njihovom ugradnjom prtljažnik ostaje slobodan.

U koja sve vozila je moguće ugraditi plinski pogon?

Plinski pogon moguće je ugraditi u skoro sva vozila na benzinski pogon, postoji vrlo mali broj vozila koja stvaraju probleme (npr. neka vozila sa turbinom). Novija tehnologija (FLYING INJECTION) omogućuje ugradnju plina u sva vozila, kao i u generaciju motora s plastičnim usisnim granama.

Što je LPG?

LPG je internacionalna skraćenica od liquefied petroleum gas koja u prijevodu znači Ukapljeni Naftni Plin (skraćenica UNP se koristi u Pravilniku) smjesa propana i butana, a u literaturi je moguće naići na nazive propan-butan; UNP; GPL; BTP (benzinski tekući plin); dok je ustaljeni naziv autoplin. Autoplin je alternativno gorivo koje je trenutno najekonomičnije, a ujedno i vrlo ekološko gorivo.